Tyky tai tyhy päiväksi luovan kirjoittamisen kurssille.
Luovan kirjoittamisen koulutus Helsingissä.

Työhyvinvointia kirjoittamalla: räätälöityjä luovan kirjoittamisen kursseja yrityksille ja yhteisöille

Tyhy-koulutus tulossa, mutta sisältö vielä suunnittelematta?

Puuduttava suunnittelupäivä edessä, mitähän kivaa keksisi tauko-ohjelmaksi?

Ei hätää, anna meidän hoitaa homma! Suunnittelemme ja toteutamme juuri teidän työyhteisöllenne sopivan koulutuksen, joka vapauttaa, rentouttaa ja virkistää!

 MITÄ? 

1-4 tunnin mittainen luovan kirjoittamisen koulutuspaketti, jonka tavoitteet ja sisältö suunnitellaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti. 

Koulutuksen voi rakentaa esimerkiksi näistä paloista:

  • luento-osuus: luovan kirjoittamisen ja muiden taidelähtöisten menetelmien vaikutus hyvinvointiin; kirjoittamisen tapoja, merkityksiä ja teoriaa
  • kirjoitusharjoitukset ja -tehtävät:
    • yksin, parin kanssa ja/tai pienessä ryhmässä
    • kevyitä, humoristisia, syvällisiä, pohdiskelevia, tavoitteellisia, ei-tavoitteellisia, toiminnallisia, rauhoittavia – toiveesi otetaan tässäkin huomioon
  • palaute- ja keskusteluosuus.

 KENELLE? 

Kaikenlaisille yhteisöille: työporukalle, tiimille, järjestölle, yhdistyksen hallitukselle. Koulutus sopii oivallisesti tyhy- tai tyky-päivään tai muuhun yhteisön hyvinvointia edistävään tilaisuuteen.

 MIKSI? 

Taidelähtöiset menetelmät, kuten luova kirjoittaminen, vahvistavat tutkitusti työhyvinvointia. Taidetoiminta rentouttaa, auttaa purkamaan jumiutuneita ajatuskulkuja ja säätelemään tunteita. Luovan kirjoittamisen koulutuksessa ei nimestä huolimatta vaadita erityistä luovuutta. Oikeinkirjoitusta ei syynätä eikä punakynää heiluteta. Kyse on itseilmaisusta, heittäytymisestä ja leikistä, ei oikeakielisyydestä. Unohda siis kouluaikaiset ainekirjoitustraumasi ja anna vapaalle kirjoittamiselle mahdollisuus!

MISSÄ? 

Lähikursseja järjestetään Keski-Karjalan alueella (Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi) sekä muilla Kesälahden lähialueilla (esim. Punkaharju, Kerimäki, Savonlinna), mahdollisuuksien mukaan myös muualla Suomessa. Verkkokursseille osallistuminen ei ole paikkaan sidottua.

HINTA? 

Koulutuksen hinta määräytyy keston, sisällön ja asiakkaan muiden toiveiden mukaan. 

Esimerkki: puolikas tyhy-päivä eli neljä tuntia, sisältönä lyhyt luento-osuus sekä erilaisia yksilö- ja ryhmäharjoituksia = 550 euroa + matkakulut

Matkakulut: 0,62 euroa / kilometri sekä 31 euroa / tunti

Verkkokurssit puoleen hintaan!

Usein kysyttyjä kysymyksiä luovan kirjoittamisen koulutuksesta

Ei pitäisi! Luova kirjoittaminen ei tarkoita sitä, että sinun tulisi olla tietynlainen ihminen tai tehdä väkisin jotain outoa. Käytän luovan kirjoittamisen rinnalla usein myös termiä vapaa kirjoittaminen, koska se kertoo oikeastaan paremmin, mistä on kyse: kirjoitetaan erilaisista aiheista tai tietyn tehtävän mukaan, mutta vapaasti, kontrolloimatta, pelkäämättä. Kukaan ei lue tekstiäsi (ellet itse halua), kukaan ei sano että tekstisi on vääränlainen, oikeinkirjoitusvirheillä ei ole merkitystä. Yleensä tämä koulutus aiheuttaa osallistujissa pelkästään myönteisiä tunteita, joten kannattaa tulla mukaan!

Koskenlasku ja paintball kuulostavat tosi hauskoilta vaihtoehdoilta! Muistathan silti, että kaikki eivät tykkää samoista asioista, ja toisinaan on hyvä kokeilla uusia juttuja. Luova kirjoittaminen on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä se ei edellytä osallistujilta erityisiä taitoja tai uskallusta mutta edistää tutkitusti hyvinvointia ja voi parhaimmillaan parantaa työyhteisön ilmapiiriä. Nämä kuulostavat aika hyviltä tyhy-päivän tavoitteilta, vai mitä?