Tukea ja apua äidinkielen ja kirjallisuuden opiskeluun

Äikkätuki – äidinkielen ja kirjallisuuden yksityisopetusta peruskoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille

Onko etäopetus jättänyt aukkoja äidinkielen taitoihin?

Tökkiikö esseen kirjoittaminen tai vaikuttavan puheenvuoron valmistelu?

Kaipaatko kokonaisvaltaista tukea luku- ja kirjoitustaitoihin?

Tarjoamme apua kaikkiin perusopetuksen ja toisen asteen opinnoissa opiskeltaviin äidinkielen ja kirjallisuuden osa-alueisiin: kirjoittamiseen, puhumiseen, kieleen, mediataitoihin ja kirjallisuuteen. Suunnittelemme jokaiselle oppilaalle/opiskelijalle räätälöidyn opetuspaketin yksilöllisten tarpeiden, toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Opetuksen sisältö voi koostua yksittäisen tehtävätyypin treenaamisesta (esim. essee) tai laajemman osa-alueen harjoittelemisesta (esim. puheviestintä).

Abin apu – henkilökohtaista valmennusta, tukea ja vinkkejä äidinkielen yo-kirjoituksiin

Miten analysoin argumentaatiota?

Millä tavalla aineistoja pitää käyttää?

Entä jos en ehdi kertaamaan kielenhuoltoa?!

Älä hätäile, abi, sillä apu on lähellä! Meiltä saat yksilöllistä valmennusta ja preppausta äidinkielen ylioppilaskirjoituksiin. Keskitymme niihin aiheisiin, joissa juuri sinä kaipaat eniten harjoitusta ja tukea, olipa kyse sitten lukutaidon kokeesta, kirjoitustaidon kokeesta tai molemmista. 

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT, SYKSY 2024

Lukutaidon koe: ma 16.9. ja Kirjoitustaidon koe: pe 27.9.

Ota yhteyttä ja varaa maksuton alkukartoitus (etätapaaminen Zoomissa, kesto noin 15-30 minuuttia). Sen jälkeen voit päättää, tarvitsetko palvelujamme vai et   – alkukartoitus ei sido sinua vielä mihinkään. Jos päätät valita meidät, suunnittelemme sinulle yksilöllisen kertauskokonaisuuden tarpeidesi ja toiveidesi mukaan.

Opetus toteutetaan etänä Zoom-palvelun välityksellä. Kesälahdella ja lähiseudulla (esim. Kitee, Punkaharju) on mahdollisuus myös lähiopetukseen, jolloin hintaan lisätään tarvittaessa matkakulut.

Ota yhteyttä
Yksityisopetusta kirjoitustaidon ja lukutaidon yo-kokeisiin.

 Hinnat 

Yksi oppitunti kestää 60 minuuttia, ja oppituntien kokonaismäärä sekä jaksotus on sovittavissa.

Laskutamme aina jälkikäteen toteutuneiden opetustuntien mukaisesti.

Äidinkielen yksityisopetusta yo-kokeisiin.

 OPETTAJASTA 

Opettajamme Lea on ammattitaitoinen ja pätevä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, joka on työskennellyt alalla yli kymmenen vuoden ajan. Opetustyössä Lealle tärkeintä on oppijan aito kohtaaminen, luottamuksen rakentaminen ja yksilöllisten oppimistyylien huomioiminen. Lea osaa vääntää asian kuin asian rautalangasta, omistautuu työlleen ja oppilailleen ja on sopivassa suhteessa lempeä mutta vaativa.

Lisätietoja Leasta

Usein kysyttyjä kysymyksiä yksityisopetuksesta

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailman paras, ja se johtuu muun muassa siitä, että meillä on huippuhyvät, korkeasti koulutetut opettajat! Järjestelmässämme on kuitenkin runsaasti asioita, joihin opettajat eivät aina voi vaikuttaa ja jotka saattavat heikentää oppimista. Esimerkiksi ryhmäkoko saattaa olla suuri ja erityisopetuksen resurssi pieni, jolloin opettajalle ei yksinkertaisesti jää aikaa eikä mahdollisuutta tukea riittävästi niitä oppilaita, jotka tukea tarvitsisivat. Myös nuorella itsellään saattaa olla sellainen elämäntilanne, että koulunkäynti ei jostain syystä suju. Yksityisopettajan avulla voi paikata erilaisia aukkoja, joita nuoren oppimiseen on jäänyt. Yksityisopettaja ei kuitenkaan yritä eikä voi kokonaisuudessaan korvata laadukasta suomalaista perus- ja toisen asteen opetusta.

En voi, valitettavasti. Neljässä tunnissa ehdimme tehdä paljon, mutta emme opiskella lukion koko oppimäärää. Sen vuoksi ennen opetuksen aloittamista teen aina (ilmaiseksi) haastattelun, jossa pyrin kartoittamaan, millä tasolla osaamisesi on, mitkä ovat suurimmat aukot ja pahimmat puutteet, millaisia tavoitteita ja toiveita sinulla on ja miten paljon töitä olet itse valmis tekemään oppimisesi eteen. Tämän alkuhaastattelun perusteella suunnittelen opetukseni sisällön eli sen, mihin meidän kannattaa tuon neljän tunnin aikana erityisesti keskittyä.