Nuori kirjailija 2021 -kirjoituskilpailun voittajat

Sarja 1 (7–10-vuotiaat)

ASIYA YOUSFI: Mystinen lipas – Itämeren aallokoiden uumenissa

VILJA KAINULAINEN: Lammen maailma

SOFIA LILJA: Myrskykertomus

Sarja 2 (11–15-vuotiaat)

EMMI KÖYKKÄ: Näkinkenkätyttö

SELMA INGRID: Sennin Hilpeä Päiväkirja

LILJA KANGAS: Suljettujen ovien vanki

Sarja 3 (16–21-vuotiaat)

KIM MYRSKY HOLOPAINEN: Ihmiset katsovat toisiaan 

RIINA AHO: Kaikki tiet vie koomaan 

KUURA JUNTUNEN: Mähän tiesin, ettei täällä ole mitään

Nuori kirjailija 2021 – Kirjoituskilpailu lapsille ja nuorille

✓ Haluan kirjoittaa kirjan ja julkaista sen.

✓ Haluan kirjailijaksi jo nyt, en vasta aikuisena.

Jos yllä olevat lauseet kuulostavat tutuilta, lue tämä sivu tarkasti.

Kirjoituskilpailu 2021 lapsille ja nuorille.

Etsimme uusia nuoria kirjailijoita

Kustannus Z on upouusi pienkustantamo, joka keskittyy julkaisemaan ainoastaan lasten ja nuorten kirjoittamaa kirjallisuutta. Juuri nyt etsimme ensimmäisiä nuoria kirjailijoitamme, ja sinä voit olla yksi heistä!

Kirjailijat etsitään kirjoituskilpailun kautta. Voit lähettää kilpailuun valmiin tekstin, joka sinulla muhii pöytälaatikossa tai tietokoneen uumenissa, tai voit kirjoittaa kokonaan uuden – kilpailuaikaa on toukokuun 2021 loppuun saakka. Tällä ensimmäisellä kierroksella etsimme ennen kaikkea hyviä tarinoita. Genrellä ei ole väliä, joten kirjasi voi olla fantasiaromaani, kauhutarina, realistinen, romanttinen tai jännittävä kertomus, näiden kaikkien yhdistelmä… tai jotain aivan muuta. Tyyli on vapaa, mutta tärkeintä on, että olet kirjoittanut tekstin ihan itse.

 Kuulostaako hyvältä? Osallistu siis Kustannus Z:n kirjoituskilpailuun, jossa pääpalkintona on kustannussopimus. Lue kirjoituskilpailun ohjeet ja säännöt tästä ↓ 

 1. Kirjoituskilpailuun voivat osallistua lapset ja nuoret. Kilpailussa on kolme sarjaa
  1. 7–10-vuotiaat
  2. 11–15-vuotiaat
  3. 16–21-vuotiaat.
 2. Voit osallistua kilpailuun suomenkielisellä tekstillä, jonka olet kirjoittanut itse*. Tekstin voi kirjoittaa myös yhdessä kaverin kanssa, kunhan kirjoittajat kuuluvat samaan ikäsarjaan.
 3. Etsimme tällä kerralla proosaa: romaania, novellikokoelmaa tai vaikkapa satukirjaa. Älä siis lähetä kilpailuun esimerkiksi runoja tai näytelmätekstiä.
 4. Osallistu kilpailuun vain tekstillä. Jos toivot, että kirjaasi tulee myös kuvitus, mainitse siitä saatekirjeessä, mutta älä lähetä kilpailuun kuvia. 
 5. Tekstin ei tarvitse olla vielä aivan täysin valmis, sillä voittajatekstejä työstetään joka tapauksessa ennen kirjan julkaisemista.
 6. Tekstin pituudella ei ole ala- tai ylärajaa. Mieti kuitenkin kirjasi kohderyhmä: onko kyseessä esimerkiksi pikkulapsille suunnattu kuvakirja vai nuortenromaani? Huomioi kohderyhmä myös tekstin pituudessa.
 7. Valitse tekstin asetteluun selkeä fontti, fonttikoko 12 tai 14 sekä riviväli 1,5. 
 8. Lähetä tekstisi sähköpostin liitetiedostona (pdf- tai docx-muoto) osoitteeseen kilpailu@kustannusz.fi ja merkitse otsikoksi “Nuori kirjailija 2021”. Voit lähettää kilpailutekstin myös postitse osoitteeseen: Kustannus Z, PL 123, 01301 Vantaa. Emme palauta tekstejä, joten lähetä meille kopio ja pidä alkuperäinen itselläsi.
 9. Liitä lähetyksen mukaan lyhyt saatekirje, jossa kerrot vapaamuotoisesti jotain itsestäsi ja kirjoittamastasi tekstistä. Kerro myös, mihin sarjaan osallistut (1, 2 vai 3).
 10. Muista kertoa myös omat yhteystietosi** eli etu- ja sukunimi TAI nimimerkki, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 11. Jokaisesta sarjasta valitaan yksi voittaja, jonka kanssa teemme kustannussopimuksen.
 12. Kilpailuaika päättyy 31.5.2021 klo 23.59.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti elokuun 2021 loppuun mennessä. Voittajien nimet julkaistaan myös Kustannus Z:n verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

* Huoltaja tai muu aikuinen saa auttaa kilpailuun osallistujaa tekstin muotoilussa ja asettelussa, saatekirjeen kirjoittamisessa, sähköpostin lähettämisessä ja muissa teknisissä tai muodollisissa asioissa. Kilpailutekstin sisältöön ei saa puuttua millään tavoin, edes mahdollisia oikeinkirjoitusvirheitä ei tule korjata.

** Alle 15-vuotiaalta osallistujalta tarvitsemme tässä vaiheessa myös huoltajan yhteystiedot.

Lataa ja tulosta kilpailun ohjeet, täältä.

 Kysyttävää

Ota yhteyttä: lea@kustannusz.fi

Usein kysyttyjä kysymyksiä kirjoituskilpailusta

Voit kirjoittaa tekstin tietokoneella tekstinkäsittelyohjelmalla (esim. Word tai Google Docs). Jos haluat, voit myös kirjoittaa tekstin kynällä paperille. Muista siinä tapauksessa kirjoittaa selvällä käsialalla!

Tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoitettu teksti kannattaa lähettää sähköpostin liitetiedostona pdf-muodossa tai docx-muodossa.

Tällä kertaa etsimme vain suomenkielisiä tekstejä. Tämä johtuu siitä, ettei kustantamossamme ole (vielä) osaamista muunkielisten kaunokirjallisten tekstien kustannustoimittamiseen. Ensi kerralla voimme toivottavasti laajentaa kielivalikoimaamme.

Ehdottomasti voi, ja se on hyvä idea! Yhdessä kirjoittaminen on kivaa ja inspiroivaa. Tekstillä voi olla yksi, kaksi tai kolme kirjoittajaa – tai vaikka useampikin. Pääasia on, että kaikki kirjoittajat kuuluvat samaan ikäsarjaan ja että kaikkien nimet tai nimimerkit mainitaan osallistumisen yhteydessä.

Meidän mielestämme reiluinta on, että jokainen kilpailija osallistuu vain yhdellä tekstillä tai tekstikokonaisuudella (esim. novellikokoelma).